Justiție

Un cultivator de canabis s-a făcut polițist. Iubita, și ea traficantă!

Procurorii DIICOT au finalizat dosarul în care un poliţist al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a fost cercetat pentru trafic de droguri. Cristian Danu a fost angajat în poliţie în iunie 2016. Înainte de asta, timp de cel puţin opt ani, bărbatul a lucrat pe mai multe vase de croazieră. Din acea perioadă are o relație cu Muntean Diana Lăcrămioara, fostă crupieră și o cunoscută consumatoare de droguri.

În 2014, Cristian Danu a decis să cultive canabis. A apelat la un bărbat din satul Deleni, judeţul Vaslui, prieten cu tatăl său. Dacă în 2014 cei doi au cultivat 5 seminţe de canabis, spun anchetatorii, anul trecut plantaţia „de vise” a ajuns la 200 de plante.

În noiembrie 2018, tânăra a închiriat un apartament în Iaşi pentru a depozita drogurile. 11,7 kilograme de canabis, dar şi câteva grame de MDMA au fost găsite în acel apartament, pe 1 februarie 2019, atunci când anchetatorii au efectuat percheziţii.

„Inculpata Muntean Diana Lăcrămioara este consumatoare de droguri, având totodată acces la medii în care se consumă astfel de substanțe, frecventând cluburile din municipiul Iaşi. În vara anului 2018, inculpatul Danu Cristian era deja angajat MAI, iar inculpata Muntean Diana Lăcrămioara, care locuia împreună cu el, se ocupa de întreaga activitatea de punere în vânzare a drogurilor cultivate de inculpatul Danu Cristian sau importate de acesta”, au arătat anchetatorii DIICOT.

Pe lângă drogurile cultivate, Cristian Danu a mai comandat şi aproximativ 100 de pastile de ecstasy de pe dark net, o platformă web ascunsă. De asemenea, în ianuarie 2019, Danu a comandat din Belgia 168 de grame de ketamină, la destinatar trecându-l pe Gheorghe Râpă, cel care l-a ajutat și cu plantația de canabis.

„Poliţistul este suspendat din funcţie din data de 1 februarie, odată cu arestarea sa preventivă”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Vizualizări: 314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: