Justiție

Un fost șef de vama a fost condamnat la 6 ani de închisoare

Fostul șef al Sectorului poliţiei de frontieră Giurgiu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la şase ani şi patru luni închisoare cu executare. Ionuț Ifrim a fost trimis în judecată de DNA sub acuzațiile de șantaj și cumpărare de influenţă

 Ionuţ Ifrim, fost şef al Sectorului poliţiei de frontieră Giurgiu, a fost condamnat de judectori de la Tribunalul Bucureşti.

Sentința magistraților a stabilit condamnarea la şase ani şi patru luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi cumpărare de influenţă, el fiind acuzat că a obligat o persoană să-i dea 60.000 de dolari pentru a o lăsa să treacă graniţa.

Instanţa a mai decis că Ionuţ Ifrim are interdicţie pe o perioadă de trei ani de a mai ocupa funcţia de ofiţer de poliţie, după ce iese din închisoare.


În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA se arată că, în data de 28 aprilie 2017, în condiţiile în care legislaţia românească nu îi obligă pe cei care traversează graniţele interne ale Uniunii Europene să declare sumele de bani care se află asupra lor, indiferent de cuantum, Ionuţ Ifrim, în calitate de şef al Sectorului poliţiei de frontieră Giurgiu, ar fi constrâns o persoană (martor în cauză) să îi dea 60.000 de dolari din cei 135.000 pe care îi avea asupra ei şi pe care urma să-i transporte în Bulgaria.

Procurorii susțin că Ifrim ar fi luat suma de bani fără să întocmească vreun proces-verbal și l-a amenințat pe martor că îi va face dosar penal şi că nu o va lăsa să treacă frontiera.


„În cursul lunii mai 2017, după o discuţie purtată cu proprietarul real al banilor, care ştia că cei 60.000 dolari au fost reţinuţi în mod nelegal, inculpatul a restituit suma respectivă în două tranşe”, susţin anchetatorii.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: