Administrație

Un milion de euro pentru demolarea unui pod

Podul de pe DJ 105 care trece peste râul Olt între localităţile Voila şi Cincşor va fi demolat prin implozie. În locul acestuia va fi construit un pod nou în 28 de luni, costul total al lucrărilor ridicându-se la 27.302.833 de lei, inclusiv TVA. Doar demolarea costă cinci milioane de lei.

Consiliul Judeţean Braşov şi Hidroelectrica au ajuns la un acord privind demolarea podului de DJ 105, care trece peste râul Olt, între localităţile Voila şi Cincşor. Astfel, potrivit declaraţiei preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, vechiul pod va fi demolat prin implozie, apoi, în locul acestuia se va construi cel nou, relatează bzb.ro.

Soluţia tehnică agreată de cele două părţi a dus şi la o scumpire a valorii proiectului, iar noii indicatori tehnico-economici au fost aprobaţi de Consiliul Judeţean Braşov în şedinţa de plen de luni, 31 octombrie.

Conform actului normativ aprobat de aleşii judeţeni, valoarea proiectului ce vizează demolarea vechiului pod şi construirea celui nou se ridică la 27.302.833 lei (inclusiv TVA), din care lucrările propriu-zise sunt estimate la 22.032.627 lei (inclusiv TVA), iar durata de execuţie a lucrărilor este de 28 de luni.

„Am fost nevoiţi să regândim unele lucrări, în funcţie de condiţiile în care poate fi demolat actualul pod, pentru a se putea construi cel nou. Au apărut solicitări de suplimentare a sumei, pentru că, în urma avizului Hidroelectrica (ce deţine lacul de acumulare ce trece pe sub pod), acest pod va fi demolat prin implozie. În aceste condiţii, după ce vechiul pod va fi demolat, va fi nevoie de o reabilitare a zonelor adiacente”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Conform estimărilor preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, la finalul acestui an ar putea începe lucrările la podul de la Voila, după ce se vor obţine toate avizele necesare.

Vizualizări: 71

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: