Justiție

Un primar cere daune uriașe pentru anii de pușcărie

Primarul oraşului Râmnicu Vâlcea Mircia Gutău a dat statul român în judecată pentru că a stat în închisoare nevinovat, cerând despăgubiri morale de 10 milioane de euro şi despăgubiri materiale de 500.000 de euro, scrie presa locală.

În ianuarie 2010, Mircia Gutău a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, în acelaşi dosar primind o pedeapsă similară şi fostul viceprimar al oraşului. Cei doi au fost denunţaţi la DNA de către un om de afaceri care a reclamat că edilul şi adjunctul său i-au cerut 50.000 de euro pentru a-i elibera un certificat de urbanism. În 8 noiembrie 2016, CEDO a decis că lui Mircia Gutau i-au fost încălcate dreptul la apărare şi dreptul la un proces echitabil în acest caz, iar el a cerut rejudecarea procesului.

Mircia Gutău cere plata sumei de 500.000 euro reprezentând venituri nerealizate în anii de detenție, cheltuielile avute în timpul celor 12 ani de procese, costurile suportate de familie pentru a-l vizita la peniteciar.

El mai solicită plata unor daune morale în sumă de 10.000.000 euro, având în vedere prejudiciul moral imens ce îi s-a produs, precum şi plata tuturor cheltuielilor de judecată ocazionate cu prezentul proces, se arată în documentul depus la instanţă de fostul edil.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: