Politică

Un primar liberal face grevă împotriva USR-PLUS

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a anunţat că de luni intră în grevă japoneză, după respingerea bugetului local de către consilieri, el avertizând totodată că şi sindicatele din instituţiile subordonate primăriei ar putea declanşa proteste.

 
Mihai Chirica a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că pentru prima dată în ultimii 30 de ani bugetul Iaşiului este respins în plenul Consiliului Local, el acuzând USR PLUS că a dovedit "cinism şi răutate".

"De luni, intru în grevă japoneză împotriva USR PLUS. Sindicatele din instituţiile subordonate primăriei ne-au contactat. Vor începe să-şi arate dezaprobarea faţă de ceea ce a făcut USR PLUS. Conducerea USR merită tot dispreţul nostru. Este o adunătură de oameni. Nu mi-e frică de voi. Stimată doamnă Cosette Chichirău, să vă fie ruşine!", a declarat primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

 
Edilul ieşean a spus că nu va lăsa ca USR PLUS să calce oraşul în picioare, Chirica afirmând că "la Iaşi este război, nu dispută politică".

 
 

"E o mizerie ce au făcut. Sunt un partid anti-naţional. Dragnea a fost o minciună pe lângă ce sunt cei din USR PLUS. Va trebui să vedem ce facem cu ei. Îşi bat joc şi de mine, şi de oraş", a afirmat Mihai Chirica.

Primarul Iaşiului a precizat că nu va accepta să mai aibă vreun dialog cu deputatul Cosette Chichirău până la finalul mandatului său.

Proiectul de buget al municipiului Iaşi a fost respins, joi seara, la capătul unei şedinte tensionate de consiliu, care a durat aproape opt ore. Au votat în favoarea proiectului cei 11 consilieri locali PNL şi doi de la PMP, pentru trecerea bugetului fiind necesare 14 voturi. Reprezentanţii PSD au părăsit sala în momentul votului, în timp ce consilierii USR PLUS s-au abţinut.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: