Comunitate

Un psiholog atrage atenția asupra negării pericolului COVID-19

Ion Bogdan, preşedintele Colegiului Psihologilor din Bucureşti, atrage atenţia asupra riscurilor pe care le implică negarea existenţei coronavirusului, ducerea sa în derizoriu şi nerespectarea regulilor minimale.  
 
"Sunt unul dintrei cei care au întâlnit la a doua mână – ca să zic aşa – persoane care au fost infectate cu Covid-19, unele dintre ele chiar decedând, şi cu tristeţe spun că destui dintre aceştia nu credeau în Covid. Problema este de testare a realităţii iar una dintre manierele în care oamenii se protejează în faţa unei ameninţări este să o minimalizeze sau să o considere pur ipotetică.

Nu ne ajută deloc lucrul acesta, mai ales prin înclinaţiile noastre ca naţie. Nu suntem o naţie înclinată spre respectarea regulilor şi dacă ne-am da seama că a respecta un minimum de reguli creşte şansa ca toţi să beneficiem de ele, indiferent cât de ameninţaţi sau nu suntem, ne-ar ajuta mult. Dar nu putem suplini decenii în care cultul respectării regulilor nu ne-a fost insuflat", atrage atenţia Ion Bogdan.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: