Externe

Un stat anunță că interzice alimentele care conţin insecte

O ţară din Goful Persic, majoritar musulmană, a impus interdicţia, din motive religioase, de a consuma insecte, după ce la începutul lunii ianuarie Uniunea Europeană a aprobat o nouă insectă pentru consum.

Produsele pe bază de insecte nu corespund "exigenţelor normelor tehnice ale alimentelor halal", autorizate pentru musulmani, a informat Ministerul Sănătăţii din Qatar într-un comunicat de presă. Regulamentele Consiliului de Cooperare al Golfului şi "recomandările autorităţilor competente interzic consumul de insecte sau de proteine şi suplimentele extrase din insecte", se mai arată în comunicat.

În acelaşi document se precizează că anunţul vine ca urmare a "deciziei anumitor ţări de a aproba utilizarea insectelor în producţia alimentară".

Ministerul Sănătăţii din Qatar nu menţionează despre ce ţări este vorba, dar la începutul lunii ianuarie Comisia Europeană a aprobat un nou aliment, respectiv Larva gândacului de bălegar, după ce EFSA a adăugat acest tip de insectă pe lista celor potrivite pentru comercializare şi consum uman. Aceasta este a patra insectă comestibilă aprobată, după greierul domestic (Acheta domesticus), viermele de făină (Tenebrio molitor) şi lăcusta migratoare (Locusta migratoria). Larva gândacului de bălegar poate fi consumată fie sub formă congelată, uscată sau pudră.

Vizualizări: 47

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: