Externe

Un stat din Brazilia vrea să cumpere vaccinul rusesc

Statul brazilian Parana a ajuns miercuri la un acord cu Rusia pentru a produce un vaccin împotriva COVID-19 şi pe care Moscova l-a catalogat ca fiind primul de pe piaţă, a anunţat biroul de presă al statului, deşi detalii despre acord nu sunt disponibile imediat, relatează Reuters.

Statul Parana a anunţat marţi că poartă discuţii pentru a produce vaccinul, deşi nu este clar dacă institutul de cercetare al statului va primi aprobările necesare de la guvernul federal al Braziliei, informează Agerpres. 

Biroul de presă al statului a declarat că directorul Institutului Tehnologic din Parana (Tecpar) va găzdui o conferinţă de presă pentru a discuta memorandumul de înţelegere la ora locală 16:30 (19:30 GMT).

Vaccinul rusesc împotriva noului coronavirus s-a aflat în atenţia presei internaţionale şi a crescut preocupările privind siguranţa atunci când va ajunge pe piaţă, în timp ce alte companii farmaceutice continuă să efectueze teste în masă.

Brazilia are cel mai mare focar de coronavirus din lume, în afară de Statele Unite, cu peste trei milioane de cazuri confirmate şi 100.000 de decese, ceea ce face ca ţara să fie un centru global pentru testarea vaccinului împotriva noului coronavirus, printre candidaţi aflându-se britanici şi chinezi.

 
 
 

 

   

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: