Economie

Unde vor putea lucra minerii din zona Motru

Microcarierele private de cărbune din zona Motru au cerere atât din Serbia, cât și de la Complexul Energetic Oltenia și Colterm, precum și de la persoane fizice care folosesc lignitul pentru încălzire.

În acest context, actualele microcariere lucrează la foc automat și ar putea fi deschise altele. “ENERGOCARB SERV SRL anunţă publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactul asupra mediului, pentru proiectul Deschidere microcarieră experimentală în perimetrul Valea lui Cuțui, propus a fi amplasat în Motru, localitatea Leurda extravilan, judetul Gorj”, este anunțul postat de Agenția pentru Protecția Mediului Gorj.

Ordonanța privind decarbonizarea sectorului energetic prevede că “Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență se interzice construirea unor capacități energetice noi de producere a energiei electrice pe bază de lignit sau huilă”.

Cu alte cuvinte, pot fi deschise noi perimetre miniere, de care nu ar fi nevoie dacă fronturile de lucru de la CE Oltenia nu ar fi încă blocate.

Vizualizări: 558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: