Justiție

USR cere declanșarea referendumului pe Justiție

Dan Barna  este de părere că dosarului Laurei Codruța Kovesi a fost făcut la ordinul lui Liviu Dragnea. ”Am ajuns aici pentru că România este condusă de penali”, a declarat acesta joi, cerând cu această ocazie  declanşarea referendumului pe justiţie.

Laura Codruța Kovesi a fost citată la Secția de investigare a magistraților fix în ziua când trebuia să ajungă în Parlamentul European pentru a-și susține candidatura la funcția de procuror-șef european.  Dan Barna spune că toate faptele ar indica implicarea liderului PSD, Liviu Dragnea care ar fi ordonat ca fostul procuror-șef al DNA să fie oprită din parcursul spre funcția europeană:  "Liviu Dragnea a apăsat pe un buton și „noua justiție”, cea făcută de modificările impuse în Parlament, a executat. Laura Codruța Kovesi a fost citată fix în ziua când trebuie să ajungă în Parlamentul European să-și susțină candidatura pentru funcția de procuror-șef european. Se îndoiește cineva că această nemernicie este făcută la ordinul lui Liviu Dragnea?”

Preşedintele USR crede că de fapt secţia specială pentru investigarea magistraţilor este poliţie politică: „Acea secție specială pentru magistrați trebuie desființată, pentru că în realitate este o miliție pe care și-a construit-o domnul Dragnea și a cărei primă victimă este doamna Kovesi. Din această perspectivă, Alianța 2020 USR PLUS cere președintelui declanșarea referendumului pentru justiție. (...) România nu mai poate aștepta și nu mai poate continua cu acest tip de guvernare. În acest ritm, s-ar putea că în doi ani alegerile să nu mai existe sau să fie o farsă artificială. Este cel mai bun moment pentru societatea din România să avem această dezbatere.  Nu e nimic întâmplător în citarea Laurei Codruța Kovesi. Nu cred că în România există un cetățean de bună credință care să-și imagineze că acest lucru nu s-a întâmplat la ordinul direct al lui Liviu Dragnea”.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: