Eveniment

Vama Craiova a dat lovitura!

Peste 3,2 milioane de ţigarete Karelia, care urmau să fie puse pe piaţa neagră din România, au fost confiscate vineri de echipele mobile ale Direcţiei Regionale Vamale Craiova.

"În data de 31.07.2020 lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Bechet împreună cu echipele mobile ale Serviciului Supraveghere şi Control Vamal D.R.V.Craiova , în cooperare cu lucrătorii poliţiei de Frontieră din cadrul PTF Bechet au efectuat controlul fizic asupra unui automărfar înmatriculat în România care se deplasa pe ruta Grecia - România şi transporta cărămidă pentru construcţii conform documentelor însoţitoare. În urma controlului, lucrătorii vamali au descoperit cantitatea de 3.250.000 bucăţi ţigarete (325 baxuri), marca Karelia, fără marcaj fiscal, ascunsă într-un locaş special amenajat în automărfar, în valoare totală de 1.046.500 lei ( 218.000 euro)", se precizează în comunicatul Direcției Generale a Vămilor.

  
Potrivit sursei citate, bunurile au fost reţinute în vederea confiscării de către autoritatea vamală, conform prevederilor din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României (HG nr. 707/2006), modificat şi completat, iar mijlocul de transport a fost reţinut de poliţia de frontieră până la definitivarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii unor fapte de natură penală.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: