Comunitate

Vauchere de mese calde pentru pensionarii cu pensii mici

Guvernul României va acorda vouchere de masă caldă pentru persoanele care au venituri la nivelul pensiei minime și au împlinit vârsta de 75 de ani.

Măsura aprobată miercuri, 14 octombrie, este finanțată din fonduri europene și vizează în jur de 300.000 de beneficiari. Fiecare persoană care se încadrează în condițiile impuse de stat va primi lunar 180 de lei pentru achiziționarea unei mese calde în fiecare zi.

Voucherele pentru masă caldă se vor repartiza în prima săptămână din luna decembrie şi se vor da retroactiv, respectiv pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie. Astfel, beneficiarii vor avea încărcați pe vouchere sau pe card 720 de lei. Tichetele vor fi folosite doar în scopul achiziției de mese calde. În caz contrar, dacă cineva încearcă să le utilizeze cu alt scop, va fi sancționat.

 
„Astfel, toţi beneficiarii, respectiv, persoanele în vârstă de peste 75 de ani, cu venituri la nivelul pensiei minime sociale, aproximativ 300.000 de beneficiari, vor avea cei 720 de lei încărcaţi pe vouchere sau carduri în prima săptămână a lunii decembrie 2020”, a precizat Marcel Boloş,ministru fondurilor europene.

Vizualizări: 50

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: