Comunitate

Viața bate filmul. De ce au primit polițiștii locali pistoale fără muniție!

Polițiștii locali din Sectorul 3 al Capitalei au primit pistoale pentru a ține piept persoanelor certate cu legea, dar fără muniție. Primăria a explicat situația de-a dreptul halucinantă.

 

Pistoalele au fost distribuite polițiștilor locali din Sectorul 3, cu atribuții pe ordinea și liniștea publică, cu scopul de a „descuraja” infractorii și pentru creșterea „încrederii” de sine a polițistului local. Efectul este însă deocamdată zero, pentru că pistoalele...nu au muniție, după cum au recunoscut chiar reprezentanții PS3, într-un răspuns adresat Știrilor PROTV.

„Decizia de a distribui armament a fost luată de către conducerea Direcției Generale de Poliție Locală Sector 3, ca urmare a solicitării polițiștilor locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice, care au susținut că întâmpină situații cu grad ridicat de periculozitate, când își desfășoară serviciul în schimbul trei, respectiv în intervalul orar 22.00-06.00. Aceștia consideră că prin dotarea cu armament se creează un efect psihologic asupra persoanelor care provoacă situații de risc și totodată ar da mai multă încredere polițistului local în luarea măsurilor în situații critice, de criză, cu grad ridicat de pericol.”


Reprezentanții PS3 au explicat de ce încărcătoarele pistoalelor sunt goale. „Pentru a putea distribui armamentul cu muniția aferentă, conducerea Direcției Generale de Poliție Locală Sector 3 a solicitat compartimentului de specialitate să verifice dacă inspecția tehnică periodică a armamentului este făcută, astfel cum prevede legislația în vigoare. În urma verificării s-a constatat că inspecția tehnică periodică a armamentului nu este realizată, conform normelor legale în vigoare.

Prin urmare s-a decis ca armamentul să fie distribuit fără muniție, pentru a preîntâmpina posibilele incidente care ar putea să apară. Situația va fi reanalizată de către conducerea direcției Generale de Poliție Locală Sector 3 după finalizarea inspecției tehnice a armamentului.”

Sursa: Pro TV

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: