Administrație

Vicepreședintele Curții de Conturi, un hoț dovedit și condamnat

Fără precedent în istoria României: Fostul hoț de grâu Bădălău a deveni azi vicepreședinte al Curții de Conturi,scrie,,Comisarul.ro,,

Niculae Bădălău, consilier de conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit, a fost votat cu 294 de voturi „pentru”, iar 55 de parlametari au votat împotrivă.

Grâu contra curcan

Bădălău, cunoscut pentru numeroasele scandaluri în care a fost implicat, are o condamnare penală definitivă pentru furt de grâu.

Iată ce scrie în dosarul 108 din 1988 de la Judecătoria Bolintin Vale: „În ziua de 13.01.1988, inculpatul Bădălău Niculae, subinginer la ICAPA Giurgiu, profitând de neatenţia muncitorilor din cadrul Bazei de recepţie Malu Spart, care serveau masa de prânz, a sustras patru saci de grâu în greutate de 12 duble dintr-un pătul pe care i-a transportat la locuinţa inculpatului Gheorghe Dumitru cu autoturismul Dacia 1300 nr. 3-B-6440 proprietatea sorei sale, vânzându-l acestuia cu suma de 1.200 lei.

De menţionat că anterior inculpatul Bădălău Niculae mergând la domiciliul inculpatului Gheorghe Dumitru de la care a cumpărat un curcan cu suma de 400 lei a acceptat rugămintea acestuia din urmă de a-i procura nişte grâu pentru păsări de la Baza de recepţie Malu Spart unde lucra. (…) Prejudiciul cauzat de inculpatul Bădălău Niculae în sumă de 2.570 lei a fost recuperat integral prin restituirea grâului sustras”.

Inculpatul și-a recunoscut fapta și a regretat-o, fiind condamnat la un an de închisoare. O amnistie a regimului Ceaușescu i-a șters însă cazierul judiciar.

---

Baronul de Giurgiu și-a pregătit din timp candidatura la Curtea de Conturi, acesta modificând în urmă cu trei ani legea de organizare și funcționare a instituției.

Mai exact, în calitate de senator Bădălău a introdus un amendament la articolul 47 din legea de funcţionare a Curţii de Conturi (94/1992) care prevedea criteriile pentru ocuparea posturilor de preşedinte sau vicepreşedinte: „studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum 10 ani în specialitatea studiilor absolvite şi pregătire profesională temeinică”.

Bădălău a propus în amendamentul său o profesie la condiţiile de studii: „economice, juridice sau inginereşti”. Modificarea legii a fost adoptată de Parlament, iar el a reușit să candideze și să fie validat marți de către Legislativ pentru postul de vicepreședinte la Curtea de Conturi.

Vizualizări: 389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: