Externe

Vine sau nu Trump in Romania?

Presedintele Klaus Iohannis participa, azi, la reuniunea NATO la nivel inalt care are loc la Londra. Intr-o scurta declaratie de presa inainte de summit, seful statului a vorbit despre intalnirile cu presedintele SUA, Donald Trump.

Precizam ca Iohannis va participa la dejunul de lucru oferit de Trump in onoarea sefilor de state care indeplinesc angajamentul de alocare a 2% din bugetul national pentru Aparare. Acesta va avea loc la 15:15 (ora Romaniei).

Referitor la acest aspect, Iohannis a spus ca este "un semnal de apreciere pentru cei care aloca 2% pentru Aparare".

"Sigur ca va fi o discutie foarte buna. Suntem un grup relativ mic de tari care aloca deja 2% din PIB pentru Aparare", a explicat Iohannis.

Intrebat de jurnalisti daca il va invita din nou pe liderul american in Romania, acesta a raspuns afirmativ.

"Cu siguranta. Sunt multumit ca avem aceste ocazii de a discuta si formal, si informal, asa cum am avut ocazia aseara", a raspuns Klaus Iohannis, facand referire la receptiile oferite de catre regina Elisabeta a II-a si de premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

Intrebat in legatura cu o posibila data la care ar putea veni Donald Trump in tara noastra, seful statului a replicat: "Trebuie sa vedem lucrurile cu pragmatism. Practic, el se afla in campanie electorala acum si nu ne putem astepta la o vizita inainte de alegerile din Statele Unite, ci probabil dupa".

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a discutat si marti seara cu presedintele Donald Trump, la receptia de la Palatul Buckingham, data in cinstea liderilor veniti la summit-ul NATO. Cei doi sefi de stat au fost insotiti si de sotiile lor.

Vizualizări: 45

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: