Politică

Virgil Popescu ne bagă în GOWA

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a solicitat sâmbătă, cu ocazia ceremoniei de deschidere a celei de-a XIII-a sesiuni a Adunării Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă, România să fie admisă ca membru în Global Offshore Wind Alliance (GOWA).

"Cu ocazia ceremoniei de deschidere a celei de-a XIII-a sesiuni a Adunării Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), care a avut loc în această dimineaţă, am solicitat ca ţara noastră să fie admisă ca membru în Global Offshore Wind Alliance (GOWA), iniţiată la COP27, care s-a desfăşurat în 2022 în Egipt. Vrem să profităm din plin de toate oportunităţile. Alianţa, iniţiată de Agenţia Internaţională pentru Energie Regenerabilă (IRENA), Danemarca şi Consiliul Global pentru Energie Eoliană, va reuni guverne, sectorul privat, organizaţii internaţionale şi alte părţi interesate pentru a accelera implementarea energiei eoliene offshore. Vrem să lucrăm cu restul statelor membre pentru a stimula ambiţiile naţionale, regionale şi globale şi pentru a elimina barierele din calea implementării energiei eoliene offshore pe pieţele noi şi existente. Energia eoliană offshore poate fi implementată la scară largă, în intervale de timp scurte şi la costuri competitive - şi este o cale rapidă şi viabilă pentru a reduce decalajul tot mai mare dintre obiectivele de energie regenerabilă şi ratele actuale de implementare", a scris ministrul Energiei, pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că mesajele transmise în discursuri se rezumă la o idee importantă: fiecare stat trebuie să acţioneze pentru creşterea producţiei şi a consumului de energie regenerabilă, pentru un viitor sustenabil.

De asemenea, Sultan Ahmed Al Jaber - reprezentant special pentru Schimbările Climatice - ministrul Industriei şi Tehnologiilor Avansate din Emiratele Arabe Unite, care a fost desemnat preşedintele COP28, a transmis că summit-ul va fi un moment de hotar şi niciun sector nu are atât de mult potenţial ca energia regenerabilă, de aceea misiunea IRENA este foarte importantă, a menţionat Virgil Popescu.

"România este stat membru IRENA şi facem investiţii pentru a produce mai multă energie verde", a punctat Virgil Popescu. 

Vizualizări: 288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: