Eveniment

Virusul se ascunde în praf și mizerie

Adrian Streinu – Cercel spune  că aceste tipuri de virusuri îşi cresc virulenţa pe măsură ce trec de la un om la altul şi că persoanele de 40 – 60 de ani sunt cele care vor avea posibile probleme.

 
“Acest virus parșiv se ascunde în praf și în mizerie”, a declarat duminică seară Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balș” din București.
 
“De aceea, am rugat pe toată lumea, toate autoritățile locale, să iasă spele bine străzile, gardurile, parcuri pentru că acolo se găsește virusul”, a spus Streinu Cercel.

“Cea mai mare nevoie în momentul de față o reprezintă nevoia de calm și de liniște. Atunci când suntem calmi, nu suntem pătimași, nu ne enervăm, atunci vom face lucrurile cât se poate de bine și nu vom greși. Dacă ne agităm, avem șanse să greșim”, a afirmat șeful Institutului Matei Balș.

Managerul Institutului Matei Balş, Adrian Streinu – Cercel susține că situația este sub control, dar anunță că Institutul Matei Balș deja este plin de bolnavi de COVID-19 şi se ia în calcul relocarea unor pacienţi în hoteluri.

Managerul Institutului Matei Balş, Adrian Streinu-Cercel, a făcut apel la calm şi linişte şi a precizat că, dacă vom înţelege să stăm în case de Paşte, cel mai negru scenariu în lupta cu coronavirusul ar putea fi şters cu buretele. Streinu-Cercel a mai adăugat că virusul trăieşte în praf şi mizerie.

Cea mai mare nevoie o reprezintă nevoia de calm şi de linişte. E o bătălie foarte complicată, mai ales că acest virus parşiv se ascunde în praf şi mizerie. Am rugat autorităţile locale să spele străzi parcuri pentru că acolo se ascunde virusul. Daca vom înţelege să stăm şi în casă de Paşti, atunci acea estimare, precum că după Sărbătorile Pascale am putea avea o problemă mare, ar putea fi ştearsă cu buretele. Dacă nu înţelegem acest lucru, acest scenariu va fi probabil la vedere”, a declarat  Adrian Streinu – Cercel.

Vizualizări: 651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: