Externe

Viscolul şi zăpezile paralizează Europa

Italia este primul stat european sufocat de zăpezi după ce viscolul şi ninsorile masive au blocat jumătate din Peninsulă.

Ninge în continuu de două zile în jumătate de Peninsulă și este un adevărat dezastru. Ninsorile abundente au blocat drumuri importante din oraşe, oamenii nu mai au cum să ajungă la muncă, iar şcolile s-au închis. Mulţi se tem că vor rămâne blocaţi în case, fără medicamente şi alimente.

În sud, unde iernile sunt de obicei blânde, cu temperaturi în jur de 10 grade, frigul şi viscolul fac prăpăd. În Sicilia, rafalele de vânt ajung la până 120 de kilometri pe oră. Iar Sardinia, insula cu plaje de vis, a devenit Paradisul alb sub un strat de zăpadă de 30 de centimetri.

Austriecii se luptă şi ei cu troienele și peste 10.000 de gospodării au rămas fără curent electric în Stiria şi Cartinia, iar şcolile din mai multe zone au fost închise până miercuri. În Slovenia, mai multe străzi din capitală au fost blocate de copacii căzuţi, iar traficul a devenit un calvar. Conform prognozei, coşmarul alb va ajunge şi în Croaţia de săptămâna viitoare. 

Vizualizări: 55

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: