Economie

Volkswagen renunță la mașinile pe motorină și benzină

Volkswagen a anunțat că va renunța definitiv la mașinile pe benzină și motorină. Michael Jost, șeful departamentului de strategie a producătorului auto, a spus la o conferință organizată la sediul central al Volkswagen din Wolfsburg, că “2026 va fi ultimul an în care vom mai produce platforme cu motoare cu combustie internă”.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat, ulterior, pentru Reuters, că producătorul german se va concentra în schimb pe mașinile electrice.

Decizia pune Volkswagen în competiție directă cu Tesla a lui Elon Musk. Luna trecută, nemții au anunțat că au în plan o mașină electrică de 20.000 de euro și intenția de a tranforma fabricile din Germania, pentru a putea produce vehicule electrice.

Un raport publicat de Institutul pentru Cercetarea Forţei de Muncă (IAB) arată, însă, că Germania va pierde până în 2035 aproximativ 114.000 de locuri de muncă în urma trecerii la fabricarea vehiculelor electrice, costurile fiind estimate la aproximativ 20 de miliarde de euro, sau 0,6% din PIB, scrie Agerpres.

Vizualizări: 309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: