Comunitate

Vrea să lupte în Parlamentul European pentru persoanele cu dizabilități

Maria Mădălina Turza, preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD), şi-a lansat, luni, candidatura ca independent la Parlamentul European (PE), precizând că va milita pentru un pachet legislativ destinat incluziunii persoanelor cu dizabilităţi, pentru drepturile omului şi justiţie socială şi pentru interesele cetăţenilor.

"După zece ani de luptă pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi, am înţeles că în lupta nesfârşită cu zidurile de nepăsare ridicate şi menţinute în jurul nostru, timpul nu mai are răbdare, iar copiii noştri mai au puţin şi devin adulţi. Adică o nouă generaţie pierdută. Astfel, cu susţinerea părinţilor de copii cu dizabilităţi şi a oamenilor care cred în incluziune şi justiţie socială, am decis să candidez ca independent la PE", a declarat Turza.

Potrivit acesteia, în prezent, la nivelul UE nu există legislaţie care să reglementeze coerent aspectele vieţii persoanelor cu dizabilităţi, iar acest lucru se reflectă în statisticile europene de abandon şcolar şi neangajare în câmpul muncii şi în viaţa persoanelor cu dizabilităţi din România.

"Nu există servicii de intervenţie în comunitate (terapii) pentru copii şi adulţi, educaţia este absentă sau precară, accesul pe piaţa muncii este aproape inexistent - deci riscăm ca în cinci, maxim zece ani, generaţia copiilor noştri să ajungă abandonaţi în instituţii", a subliniat Turza.

Maria Mădălina Turza este mama unei fetiţe cu dizabilităţi, activistă pentru drepturile omului şi voluntar pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi de mai bine de zece ani.

Vizualizări: 63

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: