Eveniment

Vulcanul Etna a erupt. Zboruri oprite în Italia

Oficialii de la Institutul Italian pentru Geoştiinţe şi Vulcanologie au observat niveluri crescute de activitate vulcanică la vulcanul Etna din Sicilia, pe 21 mai, iar zborurile de pe aeroportul Catania au fost oprite.

Activitatea eruptivă explozivă are loc la craterul vulcanului, emiţând un nor de cenuşă.

Aeroportul Catania Fontanarossa (CTA) şi-a încetat operaţiunile din cauza activităţii vulcanice de pe 21 mai, niciun zbor fiind capabil să aterizeze sau să decoleze.

În ciuda activităţii vulcanice în creştere, autorităţile nu au emis nicio evacuare obligatorie pentru zona înconjurătoare.

Erupţii suplimentare ar putea provoca o activitate seismică de nivel scăzut, nori de cenuşă şi alunecări de teren în zona înconjurătoare.

Sunt posibile întreruperi de transport în zona înconjurătoare, mai ales dacă vor apărea alte evenimente eruptive semnificative.

De asemenea, condiţiile de circulaţie s-ar putea deteriora rapid în perioadele de cădere semnificativă de cenuşă, iar vizibilitatea ar putea fi redusă.

Oficialii ar putea închide drumurile din apropierea vulcanului, în funcţie de prezenţa materialului vulcanic periculos.

Particulele fine eliminate din vulcan ar putea reprezenta un pericol pentru zborurile din spaţiul aerian din jur, iar întreruperile continue ale zborului ar putea apărea la scurt timp.

Autorităţile recomandă călătorilor să se informeze despre zborurile către şi de la aeroporturile regionale şi să obţină informaţii actualizate referitoare la condiţiile de circulaţie rutieră.

Vizualizări: 43

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: