Externe

,,Zonă roșie,, lângă Napoli

Armata italiană a fost trimisă joi pentru a închide şi securiza o 'zonă roşie' de lângă Napoli, unde în jur de 50 de rezidenţi străini infectaţi cu noul coronavirus au încercat să fugă din carantina forţată, au relatat mass-media din Italia, potrivit AFP.
Aproape 700 de persoane, în majoritate cetăţeni bulgari, care locuiesc la Mondragone (60 km nord de Napoli, regiunea Campania) au primit luni ordin să nu-şi părăsească locuinţele (foste locuinţe sociale ale municipalităţii), din cauza suspiciunilor de contaminare cu coronavirus, a relatat site-ul RAI, preluat de Agerpres.

Autorităţile locale au lansat o campanie de depistare a celor infectaţi, care a identificat 49 de persoane pozitive la coronavirus.

 
Joi dimineaţă, un grup de cel puţin câteva zeci de oameni a trecut de cordonul sanitar, pentru a merge să protesteze în oraş. Poliţia a intervenit pentru a-i întoarce din drum, fără violenţă, dar cu momente de tensiune, iar preşedintele regiunii, Vincenzo de Luca, a anunţat că a chemat în ajutor armata, a mai transmis RAI.

Majoritatea rezidenţilor respectivi sunt muncitori agricoli bulgari, unii fără situaţie legală. Mai multe persoane infectate cu coronavirus s-au făcut nevăzute.

Vizualizări: 59

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: