Administrație

1,7 milioane de români, fără pensii majorate

Aproximativ 1,7 milioane de pensionari nu vor primi niciun ban în plus, însă nici nu le vor scădea veniturile, dau asigurări reprezentanții Guvernului.

Printre aceștia se numără cei cu un stagiu redus de muncă și care, în acest moment, încasează pensia minimă. Aceștia vor primi, în continuare, pensiile sociale actuale, de 1.281 de lei.

De exemplu, în cazul unui pensionar cu un stagiu de cotizare de 15 ani, care are în prezent o pensie de 1.281 de lei și un număr total de puncte de 15,35, ar trebui să aibă, după recalculare, un venit de 1.245 de lei. Însă, ținând cont de faptul că autoritățile au promis că nicio pensie nu scade, ci va rămâne la cuantumul cel mai convenabil după recalculare, pensionarul respectiv va rămâne cu un venit lunar de 1.281 de lei.

În ceea ce îi privește pe cei care nu vor primi niciun ban în plus din luna septembrie, șeful CNPP, Daniel Baciu, a explicat că este vorba despre ”pensionarii care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani. Cu toate acestea, ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor beneficia în continuare, în fiecare an, de indexarea prevăzută de lege”.

 

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: