Comunitate

25.000 de porci incinerați la Brăila

La solicitarea Prefecturii Brăila, au fost dislocate trei incineratoare mobile, din alte judeţe. Măsura a avut drept scop neutralizarea cât mai rapidă a zecilor de mii de cadavre de porc rezultate în urma eutanasierii în masă a efectivului fermei de la Gulianca,județul Brăila.În cadrul fermei “Olsuin” SRL, unde se aflau circa 25.000 de porci, a fost confirmat primul focar de pestă porcină africană de la începutul acestui an

A fost deja lichidat întregul efectiv de porci, de circa 25.000 de capete, din ferma de la Gulianca unde s-a confirmat, la începutul acestei luni, un nou focar de pestă porcină africană. Pentru ca toate aceste cadavre să fie neutralizate într-un timp cât mai scurt, au fost puse trei incineratoare mobile, de mare putere, la dispoziţia societăţii comerciale “Olsuin” SRL, cea care administrează ferma de la Gulianca. Astfel, la solicitarea prefectului judeţului Brăila, Cătălin Boboc, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a dispus dislocarea la Brăila a trei  incineratoare mobile, din alte judeţe. Prefectura Brăila precizează, prin intermediul unui comunicat de presă, că este vorba despre o măsură suplimentară de neutralizare a cadavrelor de animale, pe lângă cea clasică, de îngropare a carcaselor, pentru finalizarea cât mai rapidă a stingerii focarelor.

La acest moment, potrivit situaţiei raportate de DSVSA Brăila, pe raza judeţului, din cele 19 focare deschise de PPA existente la sfârşitul anului 2019   - începutul anului 2020, mai sunt active doar cinci.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: