Justiție

9 decembrie, Ziua Internațională Anticorupție

Ziua 9 decembrie a fost stabilită încă din 2003 ca fiind Ziua Internațională Anticorupție, prin Convenția împotriva corupției a Organizatiei Natiunilor Unite.

"Coruptia este una dintre cele mai iminente amenintari la adresa statului de drept in cadrul societatii moderne. Acest fenomen submineaza institutiile si valorile democratiei, atentand la ordinea sociala si amenintand capacitatea statului de a asigura drepturi si libertati cetatenilor sai. Coruptia ne afecteaza pe toti slabind respectul fata de lege si tocmai de aceea este nevoie de un efort comun, cetatean - autoritati, pentru prevenirea si combaterea acestor practici", arată un comunicat al DGA.

De aceea, Directia Generala Anticoruptie doreste atragerea cetatenilor si a functionarilor cinstiti din cadrul Ministerului Afacerilor Interne in lupta cu acest flagel. Directia Generala Anticoruptie indeamna  cetatenii sa ia atitudine si sa sesizeze, de fiecare data, faptele de coruptie in care  sunt implicati lucratori ai Ministerului Afacerilor Interne.

Cetatenii pot sesiza faptele de coruptie in care sunt implicati lucratori ai M.A.I. sau alti functionari publici la Linia Verde Anticoruptie 0800.806.806, apel gratuit, din orice retea de telefonie fixa sau mobila.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: