Eveniment

A început extracţia şacalilor din Deltă

Locuitorii Deltei Dunării s-au plâns că şacalii le omoară animalele pe care le cresc în curţi şi le distrug grădinile cu legume şi le-au cerut autorităţilor să reducă numărul acestora.

Asociaţia Judeţeană a Pescarilor şi Vânătorilor Sportivi (AJVPS) din Tulcea a capturat luni, în prima zi a acţiunii de extracţie controlată a şacalilor din Deltă, şase exemplare. Acţiunea s-a desfăşurat în zona Ceatalchioi - Chilia Veche - Pardina, se va extinde şi la nivelul zonei Dunavăţu - Mahmudia - Murighiol. "Acţiunea s-a desfăşurat doar într-o singură zonă şi vrem să o extindem în perioada următoare şi în celelalte zone. S-au prins doar cinci, şase exemplare. Sigur însă mâine vânătoarea va avea loc în zona Dunavăţu - Mahmudia - Murighiol. Pe lângă localnici, la partidele de vânătoare, participă şi membri ai asociaţiilor din alte judeţe", a precizat preşedintele AJVPS Tulcea, Tudorel Oancea.

El a mai spus că toate persoanele care participă la acţiunile de extracţie a şacalilor din Deltă trebuie să îndeplinească cerinţele legislaţiei în vigoare şi a amintit că în termen de 120 de zile din zonă trebuie scoase maximum 400 de exemplare.

Galerie foto


Vizualizări: 23

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: