Eveniment

A omorât patru oameni într-un spital din România

Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât 4 pacienţi şi a rănit grav alţi 9 după ce a intrat în două saloane cu un stativ de perfuzie şi i-a lovit în cap. Loviturile au fost atât de puternice încât le-ar fi zdrobit capetele.

Iniţial 10 răniţi au ajuns la Spitalul Judeţean Buzău, trei dintre ei fiind în comă. În cazul unei femei, medicii au efectuat manevre de resuscitare, dar nu a putut fi salvată. 9 dintre victime au peste 60 de ani.

IPJ Buzău a anunţat, duminică dimineaţă, că incidentul a avut loc în jurul orei 3, agresorul fiind imobilizat de un echipaj aflat întâmplător în zonă. Bărbatul a fost prins când încerca să fugă din spital. Unul dintre răniţii în atacul de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, aflat în comă, a fost transferat cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Cel de-al doilea rănit aflat în comă urmează să fie transferat şi el în cel mai scurt timp posibil.

Directorul Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, Viorica Mihălaşcu, a precizat că atacul a avut loc în mai puţin de un minut. ”Într-un episod psihotic acut, unul dintre pacienţii internaţi pe secţia de acuţi şi-a agresat colegii de salon şi pacientele dintr-un salon învecinat. (...) Pacientul despre care vorbim era internat într-un salon cu regim de supraveghere normal. Simptomele pe care le-a prezentat nu prevesteau nenorocirea care urma să se întâmple”, a declarat managerul spitalului.

Medicul Adrian Zoican de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău a declarat, duminică, pentru News.ro, că victimele au fost agresionate cu un corp contondent, având leziuni la nivelul extremităţii cefalice. ”Duminică dimineaţă, au fost aduşi la SJU Buzău, zece pacienţi dintre care trei în comă. Unul dintre pacienţi a fost declarat decedat în urma manevrelor de resusictare care nu au dat rezultat. Victimele prezintă agresiuni la nivelul extremităţii cefalice. Unii dintre ei sunt în stare gravă. În afara celor în comă, restul prezintă leziuni la nivelul calotei craniene şi a feţei. Majoritatea vor ajunge la Bucureşti pentru că e nevoie de Neurochirugie. Primul a plecat cu elicopterul la Floreasca, mai avem aviz de transfer de la spitalele Pantelimon şi Bagdasar”, a declarat Zoican.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: