Social-media

Actrița Dorina Lazăr a câștigat procesul cu primăria București după trei ani


Actrița Dorina Lazăr, demisă de Gabriela Firea de la conducerea Teatrului Odeon, a câștigat procesul cu Primăria
Actrița Dorina Lazăr câștigă procesul cu Primăria Capitalei, după aproape trei ani de când a fost concediată de la conducerea Teatrului Odeon, fără a i se oferi o explicaţie pertinentă. Actriţa a fost destituită după o vizită a Corpului de Control al Primarului General, la doar câteva zile după ce a fost reconfirmată în poziția de manager al Teatrului. În locul Dorinei Lazăr a fost numit actorul Cristian Șofron.

Într-o intervenție la GPS Cultural, Dorina Lazăr a spus că nu știe încă ce are de făcut, dar dacă va fi să se întoarcă la Teatru, în niciun caz nu se va comporta precum cei care au intrat să-i scoată lucrurile din birou.

„Mărturisesc deschis că eu mă așteptam să dureze procesul o luna de zile, pentru că mi s-a spus că la contencios administrativ lucrurile merg repede (…) Când am intrat în conflict cu Primaria, am crezut că am intrat din cauza bugetului, apoi s-a dovedit ca e o chestiune subiectivă. Mi s-a trimis un corp de control, două doamne de la Primărie, au stat aprope 3 săptămâni la Teatru. Au scris un raport cu „neregului”. Aceste nereguli au fost analizate de completul de judecata, toate cele 10 învinuri care mi se aduceau s-au dovedit a fi neîntemeiate. Au fost mai multe termene, n-am crezut că durează atat de mult un fleac de conflict, pentru că până la urmă nu era vorba nici de un prejudiciu pecuniar (…). Și când credeam că nu se mai termină, s-a terminat la trinbunaul mare. Primăria a făcut resurs, iar acum, în 19 mai s-a judecat și sentința s-a pronunțat ieri. Acum stau să-mi trag sufletul. Urmează să am o discuție, să văd ce drepturi am, cel mai mlt îmi doresc să prmiesc leul ca recompensa morală de la Primărie”, a spus Dorina Lazăr pentru GPS Cultural.

Dorina Lazăr va reveni, cel mai probabil, la conducerea Teatrului Odeon, urmând să primească drepturile salariale cuvenite pentru perioada în care a fost suspendată din funcție.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: