Social-media

Amenințată cu moartea

Consiliul Naţional al Audiovizualului cere Poliţiei să investigheze cu celeritate fapta semnalată de jurnalista Anca Alexandrescu, care a fost ameninţată cu moartea într-un mesaj pe Facebook.

Realitatea a anunţat, marţi seara, că un utilizator de Facebook a scris că oferă 10.000 de euro „pentru cine o omoară pe putinistă”.

„O ameninţare cu moartea, indiferent sub ce formă sau pe ce cale este făcută, este o formă de intimidare foarte gravă, prevăzută în Codul Penal, iar instituţiile abilitate trebuie să o investigheze într-un termen cât mai scurt. În calitatea sa de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale, CNA se pronunţă ferm împotriva oricărei presiuni sau ameninţări la adresa jurnaliştilor”, spune CNA într-un comunicat.

Anca Alexandrescu a reacţionat, la rândul ei, la Realitatea Plus spunând că va face plângere penală şi la SRI.

„Mesajul este vizibil pe pagina mea de socializare, poate fi văzut de oricine. Da, a pus 10.000 euro pe capul meu pentru cine dorește să o omoare pe putinista Anca Alexandrescu va primi 10.000 euro de la un domn care își spune dl. Doru Malai sau așa ceva. Evident că este un cont fals. Aștept să revin acasă. Voi face plângere și la poliție și la dl. Anton Rog sau cum îl cheamă de la SRI, să cerceteze, să vadă cine se ocupă cu așa ceva, pentru că, deja, este amenințare directă”, a spus Anca Alexandrescu.

 

Vizualizări: 264

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: