Economie

„Angajări în regim de urgenţă” la administraţia Complexului Energetic

Administraţia Complexului Energetic Valea Jiului se pregăteşte să facă angajări în regim de urgenţă - foarte mulţi specialişti vor ieşi în curând la pensie, iar securitatea muncii în subteran ar fi în pericol. Bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei a fost aprobat, iar procedurile pentru angajări vor începe în scurt timp.

În prezent, Complexul Energetic Valea Jiului are aproape 2.000 de angajați care lucrează la cele patru exploatări miniere active și la Termocentrala Paroșeni, însă foarte mulți îndeplinesc condițiile de pensionare și se pregătesc să plece.

Dacă ar fi să plece toți cei care s-ar încadra pe această lege - sunt undeva la peste 300 de persoane - ar pune în dificultate compania, pentru că vorbim undeva la 70-80% de persoane calificate pe diferite meserii.

Majoriatea angajărilor preconizate vizează posturile vacante, pentru care nu e nevoie de calificări speciale, însă pensionarea unor specialiști a căror formare necesită timp, cum e categoria artificierilor, poate pune în pericol siguranța muncii.

Pentru cele peste 300 de locuri de muncă ce vor fi scoase la concurs s-au înscris câteva sute de candidați, mulți dintre ei foști mineri, care au nevoie să își completeze vechimea în subteran.
 

Vizualizări: 816

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: