Economie

Au detonat muntele să treacă autotrenurile cu lemne. Cheile Sohodolului sunt protejate de lege!

Tupeu de neimaginat al celor care exploatează pădurile în arii protejate. Au detonat stânci pentru a face loc camioanelor cu lemne. Pe Cheile Sohodolului, teoretic protejate de lege, au fost dislocate roci pentru a facilita trecerea camioanelor încărcate cu lemne.

Acuzația a fost formulată explicit de Garda de Mediu Gorj. "Cheile Sohodului-rezervaţie naturală intr-un site Natura2000, a fost supusă unor presiuni antropice în ultima perioadă. Comisarii Gārzii de Mediu Gorj au constatat cā în anumite zone, unde rocile îngreunau traficul maşinilor de mare tonaj care transportă lemne, s-au efectuat dislocări de roci. Răspunzătoare de situația constatată este obştea care administrează fondul forestier din zonă, care a şi fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 50.000 lei. Cercetările continuă", a transmis Garda de Mediu Gorj.

Localnicii din zonă au semnalat de multe ori trecerea camioanelor cu lemne, dar se pare că în general cei care exploatează pădurile sunt acoperiți de hârtii. 

Aria naturală protejată atrage anual mii de turiști din țară și din străinătate. Nările, Fusteica, Inelul, Peștera Popii, Peștera Gârla Vacii sunt niște repere impresionante ale acestei zone, dintre care cea mai vizitată este Peștera Popii datorită picturilor cu siluete antropomorfe de culoare neagră. Pe cheile Sohodolului se practică alpinismul pe cele 120 de trasee special amenajate.

Vizualizări: 393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: