Omul zilei

Baba Maria

Baba Maria este singurul locuitor al unui munte din Banat. Ea trăiește precum o Sfântă și nu are cum să păcătuiască pentru că locuiește la 10 kilometri de civilizație. 

Baba Maria are 80 de ani și locuiește singură de aproximativ 30 de ani. Ea trăiește în vârful muntelui, la 10 kilometri distanță de localitatea Nadrag din județul Timiș. 

Baba Maria a fost nevoită să se refugieze pe munte după ce a rămas fără casă. Pe munte are o casă improvizată din lemne, fără toaletă, fără curent electric și făra apă sau căldură. 
Emoționant este faptul că baba Maria, așa cum își spune, nu coboară niciodată de pe munte. Drumul de 10 kilometri până la cea mai apropiată așezare este străbătut de măgarul ei, care a învățat drumul. 

Măgarul coboară de pe munte cu puținii bani ai femeii și se întoarce întotdeauna cu pâine, asta pentru că propietarii magazinelor din localitate cunosc povestea babei Maria.

Baba Maria este singură pe lume de când soțul ei a decedat și nu are copii. Ea spune că ar supraviețui și fără mâncare, doar prin rugăciuni. Acest lucru i-a adus femeii comparația cu o sfântă. Baba Maria spune că singura ei speranță este magarul ei, pe care îl are de 10 ani, si , care, speră ea ,nu o va părăsi niciodată. 

Povestea babei Maria a emoționat mulți oameni, care atunci când sunt prin apropiere, sau au o zi liberă, urcă până la ea pentru a-i duce ajutoare de orice fel.

Preluat de la @Rânduiala cea bună

Galerie foto


Vizualizări: 346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Omul zilei:

Citește și: