Comunitate

Bancuță, șeful bordelurilor românești din Londra

Interlopul Băncuță, considerat șeful bordelurilor românești din Londra, rămâne în arest Tribunalul Iaşi a prelungit măsura arestului preventiv instituită împotriva interlopului Cocoş Băncuţă, unul dintre cei mai periculoşi oameni informează Ziarul de Iași. Interlopul a traficat zeci de tinere în Marea Britanie și Belgia, iar rețeaua sa a fost destructurată în urma unei acțiuni spectaculoase a poliției londoneze. 

Băncuţă este acuzat de proxenetism într-un dosar al DIICOT Iaşi, el fiind investigat alături de mai multe rude de-ale sale, într-o anchetă comună ce este derulată alături de autorităţile din Marea Britanie. Băncuţă este considerat de procurorii DIICOT Iaşi ca fiind liderul unei grupării de trafic de carne vie care, în ultimii ani, a trimis zeci de tinere să se prostitueze în Regatul Unit, arată sursa citată. Surse din lumea interlopă ne-au precizat că Băncuţă este un apropiat al clanului Tănase de la Iaşi.

Condamnați și în Belgia În trecut, membrii celor două clanuri au fost implicaţi în fapte de trafic de persoane, fiind condamnaţi în Belgia. De asemenea, între cele două clanuri ar exista şi unele legături de rudenie. Cocoş Băncuţă este originar din Brăila, de unde s-a mutat acum mai mulţi ani, în urma unui asasinat pe care l-a comis un membru al clanului său. El are mai multe afaceri în Constanţa şi a fost implicat în mai multe dosare penale de agresiune. Zeci de românce, forţate să practice prostituţia în Londra, au fost salvate în noiembrie de Poliţia Metropolitană din mâinile proxeneţilor, în urma unor raiduri la care au participat şi ofiţeri de la noi. Din reţeaua de traficanţi români făceau parte indivizi periculoşi, implicaţi inclusiv în tentative de omor. Raidurile Poliţiei Metropolitane au vizat 16 adrese din estul Londrei. 20 români acuzaţi de sclavagism modern, exploatare sexuală şi trafic de persoane au fost arestaţi. Indivizii sunt acuzaţi că, din 2013 încoace, au recrutat peste 60 de tinere pe care le-au convins să se prostitueze în Regatul Unit. Fetele proveneau din familii sărmane, aveau puţină şcoală şi li se promitea ca în Londra vor câştiga bani mulţi. Când ajungeau la destinaţie li se dădeau însă sume infime iar, cele care se opuneau, erau bătute şi şantajate. Traficanţii le fotografiau în ţinute sumare iar pozele ajungeau pe internet, pe pagini de unde erau racolaţi clienţii. 

Vizualizări: 382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: