Comunitate

Bani pentru irigații

Milioane de euro pompate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală în modernizarea şi reabilitarea sistemului de irigaţii din Insula Mare a Brăilei, una dintre cele mai mari exploataţii agricole din blocul comunitar european.

Numai de la începutul anului, au fost atribuite 5 contracte pentru proiectare şi execuţie de lucrări la infrastructura secundară de irigaţii, valoarea cumulată fiind de aproape 22 milioane lei, echivalentul a circa 4,5 milioane euro, valoare fără TVA.

În toate cazurile, autoritate contractantă şi beneficiar al lucrărilor este Organizaţia Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI) – Insula Mare a Brăilei. Mai detaliat, lucrările deja atribuite sunt ţintite pe mai multe ploturi de irigaţii (plot înseamnă suprafaţă deservită de o staţie de pompare de punere sub presiune – n.r.) deservind o suprafaţă totală de circa 7.800 ha, media per contract fiind undeva între 1.400 – 1.600 ha.

Potrivit datelor disponibile în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice), cele aproape 22 milioane lei, reprezentând valoarea cumulată a celor 5 contracte în discuţie, sunt împărţite între două SRL-uri, “Euroamcon” şi “Miad”, ambele cu sediul în Galaţi.

Prima companie aparţine omului de afaceri gălăţean Georgel Maleş, în timp ce “Miad” este business-ul familiei Mihai.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: