Sport

Barcelona riscă retrogradarea din La Liga

Luna aceasta, Barcelona a fost acuzată oficial de corupție, după ce Parchetul din Barcelona a descoperit mai multe plăți suspecte către Jose Maria Enriquez Negreira, fostul șef al arbitrajului spaniol.

Inițial a fost dezvăluit faptul că echipa de pe Camp Nou riscă excluderea din Champions League dar Barcelona ar putea primi sancțiuni sportive și pe plan intern.  

Joan Maria Xiol, un avocat catalan specializat în drept sportiv, a prezentat luni sancțiunile pe care Barcelona le poate primi în fotbalul spaniol. "Există șanse ca scenariul retrogradării să devină realitate. UEFA poate lua măsuri și pentru fapte care nu au semnificație pe plan internațional. Dacă există dovezi concrete că s-au comis nereguli, UEFA are puterea de a acționa. Pe lista posibilă a sancționilor există și pierderea trofeelor", a spus juristul, conform Tribuna.

Pe 17 februarie, ziarul El Mundo a dezvăluit că Barcelona ar fi plătit peste 6 milioane de euro între 2001 şi 2018 companiei Dasnil 95, deţinută de Negreira, pentru a consilia clubul în probleme de arbitraj.

Ulterior, clubul Barcelona, mai mulţi foşti oficiali ai săi şi Negreira au fost puşi sub acuzare de justiţia spaniolă pentru "corupţie", "abuz de încredere" şi "fals în înscrisuri comerciale" în afacerea plăţilor suspecte ale clubului catalan către fostul șef al arbitrajului spaniol.

Vizualizări: 42

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: