Externe

Bombe cu gaz toxic la Alep

Un total de 73 de persoane, inclusiv patru copii, au avut nevoie de asistență medicală după un atac militar asupra orașului sirian Alep. Toți cei spitalizați au probleme de respirație și iritație a ochilor.

Sâmbătă seară, mass-media siriene oficiale au relatat că 'grupuri teroriste' au lansat bombe cu 'gaz toxic' asupra a două cartiere din oraşul Alep, controlat de guvern.

La rândul său, Rusia i-a acuzat duminică pe insurgenţii din Siria că au bombardat oraşul Alep cu obuze cu "acid clorhidric".

Conform unui comunicat al Ministerului Apărării rus, atacul chimic ar fi fost lansat dintr-o regiune a zonei de 'dezescaladare' Idlib, controlată de militanţi ai Frontului Nusra. Moscova afirmă de asemenea că intenţionează să discute cu Turcia despre incident, din moment ce Ankara este responsabilă de felul în care opoziţia armată din zonă respectă armistiţiul.

De cealaltă parte, rebelii sirieni au respins acuzaţiile guvernului conform cărora au ţintit civili cu "gaz toxic" în Alep.

Unul dintre martorii oculari a declarat reporterilor că efectele nocive ale gazelor toxice nu au putut fi resimțite imediat. 

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: