Comunitate

București, în topul celor mai poluate capitale din UE

Capitala României se află în topul celor mai poluate capitale din Uniunea Europeană.

București ocupă un loc nedorit în ceea ce privește gradul de poluare din capitalele UE. IQAir, o platformă elveţiană care se ocupă cu monitorizarea aerului, a prezentat o statistică în ceea ce privește nivelul de poluare la nivel european și mondial.

Pe ”Bătrânul Continent”, lider este Zagreb. Capitala Croației conduce topul cu 22,4, micrograme de particule fine PM2.5, pe metrul cub de aer. Urmează, pe locul secund, Atena, Capitala Greciei, cu 19,2 micrograme de particule fine PM2.5, pe metrul cub de aer.

Podiumul este completat de Sofia, Capitala Bulgariei (19,1 micrograme PM 2.5). Imediat vine București, Capitala României cu 17,1 micrograme PM 2.5 pe metrul cub de aer.

La polul opus al acestui criteriu, cele mai ”curate” capitale europene sunt Tallinn, Capitala Estoniei (4,8 micrograme PM 2.5). Un aer respirabil mai este în Helsinki, Capitala Finlandei (5,5 micrograme PM 2.5) și Stockholm, Capitala Suediei (6,8 micrograme PM 2.5).

Potrivit datelor IQAir localitatea Ojdula, din județul Covasna (28,1 micrograme PM 2.5), este cea mai poluată din România. Este pe locul 38 la nivelul întregului continent european. Municipiul Cluj-Napoca, cu 26,4 micrograme PM 2.5, este pe locul 46 la nivelul continentului.

Vizualizări: 44

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: