Economie

Carne de pasăre infestată cu salmonela

O cantitate de 21 de tone de carne de pasăre provenită din Polonia a fost reţinută oficial sub sechestru sanitar veterinar, fiind contaminată cu Salmonella, a anunţat, joi, Autoritatea Naţională, Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Carnea de pasăre se afla la două societăţi comerciale din judeţele Bihor (o tonă) şi Ilfov (20 tone), toată cantitatea urmând a fi dirijată spre neutralizare.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA,  în perioada 31 martie – 30 aprilie 2020, inspectorii din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti au efectuat la nivel naţional o serie de controale tematice pentru verificarea modului în care sunt respectate, de către operatorii din sectorul alimentar, condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor referitoare la producerea, depozitarea şi comercializarea cărnii de pasăre şi ouălor de consum provenite din comerţul intracomunitar (cu precădere Polonia şi Ungaria), dar şi din ţări terţe (în special Ucraina).

Potrivit sursei citate au fost recoltate un număr de 138 de probe de carne de pasăre, fiind efectuate 690 de analize în vederea verificării respectării criteriilor microbiologice de siguranţă alimentară.

Carne de pasăre infestată cu salmonella, descoperită de inspectorii români.

“Carnea testată provenea din Polonia, Ungaria, Germania, Marea Britanie, Finlanda, Franţa, Slovacia, Olanda, Italia, Bulgaria, Spania, Ucraina, Brazilia. În urma analizelor de laborator au fost detectate două probe de carne cu rezultate nesatisfăcătoare (contaminare cu bacteria Salmonella Enteritidis), recoltate de la societăţi comerciale din judeţele Bihor şi Ilfov. În ambele cazuri carnea provenea din Polonia. Întreaga cantitate de 21 de tone (1 tonă carne pasăre din judeţul Bihor şi 20 de tone din judeţul Ilfov) de carne infestată cu Salmonella a fost reţinută oficial sub sechestru sanitar veterinar, urmând a fi dirijată spre neutralizare”, spun reprezentanţii Autorităţii.

Rezultatele analizelor de laborator în cazul celor două loturi neconforme pe criteriul microbiologic de siguranţă alimentară pentru carnea proaspătă de pasăre au fost notificate autorităţilor veterinare din Polonia şi producătorilor prin Sistemul Rapid de Alertă Alimente şi Furaje (RASFF).

Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: