Politică

Ce a putut să spună Dăncilă despre Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă a făcut marți seara la Antena 3 acuzații la adresa președintelui Klaus Iohannis, după ce acesta din urmă spusese că România nu este pregătită să preia președinția Consiliului Uniunii Europene. „Domnul președinte Iohannis, prin astfel de afirmații, prin îndemnuri de a răsturna Guvernul, deservește interesul național. Mă văd obligată să condamn o astfel de atitudine distructivă. Ce vrea? Anarhie, instabilitate politică? A adus o imagine negativă nu doar în interiorul României, ci a fost preluată și în exterior", a spus Dăncilă.

"Guvernul va supraviețui, va merge mai departe și va prelua șefia Consiliului UE. Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns”, a mai declarat Viorica Dăncilă.

Prim-ministrul a continuat cu acuzații la adresa Parlamentului European, care a adoptat marți o rezoluție prin care cere României să respecte statul de drept. ”Sunt dezamăgită și revoltată. Nu e drept, nu e corect câtă vreme argumentele României nu sunt luate în calcul. României i se cer lucruri de neacceptat într-o altă țară europeană. Nu pot accepta, ca premier, fost europarlamentar, președinte de partid, acea recomandare imperativă în care ni se spune să suspendăm imediat legile votate de Parlamentul României și validate de CCR. E o ingerință gravă și o încălcare a tratatului european. E inadmisibil să ni se ceară revocare procedurilor unor procurori pentru că e o ingerință brutală. Nimeni nu are dreptul să intervină în proceduri interne din justiție. Cer egalitate între drepturi, nu mai putem aștepta ca românii să fie certați sau să ni se ceară lucruri de neacceptat în Europa. Trebuie să ne apărăm țara în fața unor nedreptăți.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Vizualizări: 296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: