Social-media

Chat GPT a apărut în noiembrie 2022 și va schimba lumea

Chat GPT a apărut în noiembrie 2022 și va schimba lumea. Ce este și ce poate face?! Este un software de inteligență artificială care poate face din ce în ce mai mult ceea ce ne era rezervat doar nouă, oamenilor, care, din păcate, în ultima vreme parcă o facem din ce în ce mai puțin, cu regret o spun, adică să gândim.

Softul americanilor de la OpenAI poate învăța extrem de rapid în orice domeniu, poate genera conținut singur, poate să scrie proză, să facă studii de marketing, poate să vorbească cu oamenii despre orice. Din ce în ce mai mult vom dialoga cu un robot umanoid la telefon, pe Internet, la un ghișeu virtual, vom acționa cum ne va spune el.

Pericolul pe care îl văd eu este acela că, în fiecare zi, din ce în ce mai mulți oameni se "predau" în fața tehnologiei, utilizând tot mai puțin filtrul gândirii proprii, utilizând tot mai mult "gândirea artificială". Depinde doar de noi cât, cum și unde vom preda controlul acțiunilor noastre către un software.

Cred că din acest motiv, la doar două luni de la lansarea Chat GPT, acesta a fost interzis în școlile și universitățile din New York în procesul educațional. Viitorul vine peste noi ca un tăvălug, depinde de fiecare dintre noi încotro ducem omenirea, drumul nu este drept, are și multe ramificații, trebuie să privim înainte, dar să călcăm pe o cale sigură.

În mod paradoxal, democratizarea accesului la educație, la informare, nu duce întotdeauna la o formare profesională, educațională superioară față de vremurile când nu exista Internet, când citeam mai multe cărți, când depuneam singuri mai mult efort intelectual.

Utilizarea inteligenței artificiale în viața noastră este necesară, inevitabilă și va aduce progres, depinde doar de noi cum o vom folosi și cât de mult îi vom preda controlul în viețile noastre.

Sursa.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: