Social-media

Chipurile victimelor de la Colectiv expuse la Senat

Senatul va găzdui, în foaier, începând de marţi,2 noiembrie, pentru două săptămâni, o expoziţie de fotografie cu portretele celor care au murit în urma incendiului de la Colectiv. 

”Colectiv a fost o tragedie care a lăsat urme adânci în societatea românească. Am decis să expun portretele celor 65 de victime la Senat pentru a omagia memoria lor și pentru a aduce în lumina publică faptul că această tragedie nu și-a găsit dreptatea nici după 6 ani. Parlamentari, personal tehnic sau vizitatori vor putea vedea portretele celor răpuși de un sistem îngenuncheat de corupție”, a spus Anca Dragu, președintele Senatului, pe pagian sa de facebook.

Dragu spune că ideea i-a venit după ce a vazut expoziția din fața clădirii de la Colectiv.

”Acolo am hotărât că ar trebui să aducem aceste portrete şi aici, la Senat. În primul rând, este un gest de aducere aminte şi un angajament al nostru că moartea lor nu s-a întâmplat degeaba, că aceste lucruri nu se vor mai repeta. Ştiu, trebuie să facem mai multe. Procesele în instanţă nu au primit decizii definitive. Familiile victimelor doresc să se facă lumină. Vom face ce putem pentru a face dreptate”, a afirmat, luni, la Parlament, preşedintele Senatului, Anca Dragu.

”Am primit solicitarea secretariatului general al Senatului de a permite expunerea portretelor celor 65 de victime ale incendiului de la #colectiv, parte din protestele civice ale ultimilor ani.

Am acceptat această solicitare pentru ca parlamentarii aleși și vizitatorii Parlamentului să se confrunte cu aceste imagini care să le reamintească că problemele grave care au cauzat și grăbit sfârșitul acestor tineri nu s-au rezolvat.

Corupția, nerespectarea procedurilor și lipsa de asumare a responsabilității în sistemul sanitar continuă să producă victime iar sistemul judiciar nu este capabil să regleze derapajele din societate și să aducă dreptate.

De 6 ani nu reusim să depășim aceste probleme iar pandemia le-a acutizat, societatea noastră are nevoie de memorie și dreptate”, se arată într-o postare a asociației Geeks For Democracy pe Facebook.

Vizualizări: 278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: