Justiție

Cine a ucis-o pe Ciunga, femeia cu probleme care i-a speriat pe arădeni

Incendiul izbucnit vineri seara la o anexă de la Balastiera Micălaca, în care o femeie de 41 de ani și-a pierdut viața, a fost pus intenționat, conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Victima găsită carbonizată este persoana fără adăpost care, în vara anului 2022, a împins în șosea o femeie care aștepta culoarea verde a semaforului, la o trecere de pietoni de la Podgoria.

Anexa de lemn, de fapt o improvizație pe 40 de metri pătrați, în care se aflau adunate tot felul de lucruri aduse de oameni ai stăzii, a ars în întregime.

De alfel, femeia găsită carbonizată locuia pe străzi și era cunoscută în acel mediu drept „Ciunga” sau “Mânuță”, din cauza unui handicap al membrului superior.

Numele ei se leagă de o întâmplare relatată în vara anului 2022 de presa locală, a cărei protagonistă a fost. Femeia, cunoscută ca având probleme psihice, a împins în șosea o altă femeie care aștepta liniștită culoarea verde a semaforului, la trecerea de pietoni de la Podgoria. La acel moment, Poliția Locală ne-a transmis următoarele:

„Are un handicap la una dintre mâini de unde şi apelativul după care este cunoscută în mediul contravențional (n.n. – Ciunga). A avut în trecut episoade de comportament necontrolat, motiv pentru care a fost condusă de DGPLA la UPU și la Psihiatrie. Cei de acolo nu o pot ține internată continuu, astfel că ajunge din nou pe străzi. Momentan, nu are nici acte de identitate valabile, dar știm că figura în trecut cu domiciliul în municipiul Sibiu. Din datele pe care le deținem, știm că are copii, dar care au fost abandonați în Maternitate.”

 

„La data de 16 februarie a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii Secției 2 Micălaca au fost sesizați despre un incendiu, izbucnit la o anexă improvizată, dintr-o balastieră. Incendiul a fost lichidat de pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, în interiorul anexei fiind descoperit un cadavru, identificat în persoana unei femei de 41 de ani, care a fost transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Arad, în vederea efectuării autopsiei și stabilirii cauzei decesului. Cercetările sunt continuate de polițiști, în vederea stabilirii stării de fapt și luării măsurilor legale”, a transmis Mădălin Herbei, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Vizualizări: 232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: