Stil de viață

Cireșele, beneficii nebănuite pentru sănătate

Cireșele aduc numeroase beneficii organismului, fiind bogate în nutrienți esențiali pentru sănătatea generală.

În această perioadă, tarabele din piețe sunt pline cu cireșe de diferite soiuri, fiind fructele care atrag cel mai mult atenția cumpărătorilor. 

Pe lângă gustul dulce, cireșele conțin vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului, motiv pentru care nu ar trebui să ne lipsească din coșul de cumpărături.

Cireșele reprezintă o gustare perfectă, fiind bogate în apă, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Acestea conțin cantități semnificative de nutrienți importanți, precum fibre, polifenoli, carotenoizi, vitamina C și potasiu.

Totodată, cireșele reprezintă o sursă generoasă de triptofan, serotonină și melatonină.

Melatonina este responsabilă pentru inducerea stării de somnolență, motiv pentru care cireșele sunt recomandat persoanelor care nu reușesc să doarmă suficient. 

Mai mult, studiile au arătat că cireșele pot avea un efect uimitor asupra durerilor musculare, datorită aportului mare de antioxidanți, care ajută la scăderea inflamației din corp.

Tot în urma studiilor s-a descoperit că un pahar de suc de cireșe pe zi are capacitatea de a încetini procesul de îmbătrânire, aceste fructe reprezentând o sursă importantă de betacaroten.

De asemenea, cireșele pot ajuta la reglarea tensiunii arteriale, dar și la scăderea riscului de ateroscleroză.

Cu toate acestea, cireșele trebuie să fie consumate cu moderație, deoarece, în exces, acestea ar putea provoca anumite efecte nedorite. 

Vizualizări: 272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: