Eveniment

Corona-19 a închis și Spitalul județan Deva

Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva este închis, începând de duminică seara, în totalitate, astfel că nimeni nu intră şi nimeni nu iese timp de 14 zile, iar niciun pacient nu va fi internat sau externat în acest interval.
Acesta este al treilea spital din țară intrat în carantină, Spitalul Dimitrie Gerota din București și Spitalul Județean Suceava.

Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara, a declarat la Digi24 că managerul Spitalului Județean de Urgență Deva, Daniela Roşca, a fost suspendat începând de luni dimineață de la ora 10:00. El a spus că managerul nici măcar nu îi răspundea la telefon.

„Mai sunt 69 de pacienți, care în perioada următoare vor fi izolați, li se vor face testele și încercăm să îi externăm”, a adăugat prefectul.

Pe de altă parte, Mircea Bobora, președintele CJ Hunedoara, a declarat că este „convins că nu o să mai există probleme divergente în domeniul comunicării”.

Până acum, au fost declaraţi pozitiv cinci medici, trei la secţia de Oncologie, unul pe secţia de Terapie Intensivă şi un medic de la secţia de Interne.

Numărul pacienţilor infectaţi, cu teste confirmate, este de 13. Dintre aceştia, 10 sunt pe secţia de Boli Infecţioase, iar 3 la Terapie Intensivă.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a primit şi o amendă de 10.000 de lei, de la Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, pentru că personalul medical nu purta echipamentul medical de protecţie corespunzător, a precizat dr. Daniela Roşca, managerul suspendat al unităţii medicale.

Aceasta a precizat că angajaţii spitalului s-au confruntat cu lipsa acută de materiale de protecţie. „Echipamentele, în număr de 550, ne mai ajung pentru câtea zile”, a preciza, la Digi24, dr. Daniela Roşca, managerul suspendat al unităţii medicale. „Din 26.000 de măşti chirurgicale ne-au venit 1.000. S-a ajuns în situaţii să se împrumute de la o secţie la alta. În fiecare dimineaţă se face raportare să ştim exact situaţia. Acum suntem OK. Dar nu o să ne ţină mult. Dacă nu reuşim să găsim acum să ni se aducă, se vor termina şi astea. Stocul nu e exagerat de mare. E la limită”, relata, duminică, Daniela Roşca.

 
 

Vizualizări: 242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: