Justiție

Cristian Borcea, eliberat

Cristian Borcea, încarcerat la Penitenciarul Jilava după a doua condamnare pentru corupție (Dosarul plajelor retrocedate ilegal din Mamaia), urmează să fie eliberat după o decizie definitivă a instanței.

Pe 8 februarie 2019, Cristian Borcea, fost finanţator al clubului Dinamo, a fost condamnat definitiv la 5 ani închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, dosar în care fostul primar Radu Mazăre a primit 9 ani închisoare. De asemenea, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus confiscarea sumei de aproape 1 milion de euro de la Cristian Borcea, el având de plătit şi 957.107 euro. El a plătit sumele dispuse de instanță.

În martie 2019, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a contopit cele două pedepse primite de Cristi Borcea în Dosarul transferurilor (6 ani şi 4 luni) şi în cel privind plajele retrocedate (5 ani). Instanţa a stabilit că faptele din cele două dosare sunt concurente şi a fost adăugat un spor. Prin urmare, Borcea are de executat 7 ani şi 6 luni de închisoare.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: