Justiție

CSM discută luni cererea de revocare a lui Augustin Lazăr

update: Secţia pentru procurori a CSM a avizat negativ luni, cu cinci voturi ”pentru” şi un vot ”împotrivă”, propunerea ministrului Justiţiei de revocare a procurorului general Augustin Lazăr.

Secţia pentru procurori a CSM discută luni, de la ora 11:00, cererea ministrului Justiţiei Tudorel Toader de revocare a procurorului general Augustin Lazăr. Este practic singurul punct de pe ordinea de zi.

Şedinţa se desfăşoară cu o zi înainte ca la Curtea de Apel Alba să aibă loc primul termen în dosarul în care Augustin Lazăr cere suspendarea proceduriii de revocare.

Procurorul general a depus şi la Ministerul Justiţiei o plângere prealabilă prin care cere oprirea procedurii de revocare.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat, în 24 octombrie, procedura de revocare a lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general, acuzându-l pe acesta că a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său constituţional.

Augustin Lazăr va trebui să răspundă, în faţa Secţiei pentru procurori, celor 20 de puncte din raportul în baza căruia i s-a cerut revocarea, după care va fi emis un aviz. În cazul şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, avizul a fost negativ, ceea ce nu l-a împiedicat pe ministrul Justiţiei Tudorel Toader să trimită mai departe, preşedintelui Klaus Iohannis, propunerea de revocare a acesteia. (A.A.)

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: