Stil de viață

Cum să scapi de gândacii de bucătărie

Multe persoane au probleme cu gândacii, în special cele care stau la bloc, iar apariția acestor insecte nu are legătură cu mizeria. Casa poate să fie lună și bec, asta nu îi va împiedica să vă facă o vizită care să se transforme într-o ședere de lungă durată.

De cele mai multe ori problema este o infestare în bloc, nu într-un apartament anume. Gândacii intră pe lângă țevi, prin gurile de aerisire sau chiar pe sub tocul ușii. Cel mai important este să le distrugi cuiburile pentru că altfel nu vei scăpa niciodată de ei, vor continua să se înmulțească. Poți începe cu locurile în care este umezeală, sunt preferatele lor.

Aparatele cu ultrasunete - Aparatele cu ultrasunete sunt folosite pentru a scăpa de intruși precum gândaci, șobolani și șoareci. Dispozitivele au o frecvență ce variază adesea între 25.000 și 65.000 Hz și acționează pe o rază de circa 500 de metri. Totuși, există un dezavantaj. Doar gândacii ajunși la maturitate sunt afectați, nu și puii.

Insecticidele - Există numeroase soluții chimice pe care le puteți folosi pentru a scăpa de gândaci. Este ideal să conțină substanța activă imidacloprid, care promite să omoare până la 200 de gândaci în decurs de 48 de ore prin contact direct și alți 1.000 de dăunători în decurs de 5-7 zile, prin efectul ”cascadă”. Concret, asta înseamnă că gândacii care au reușit să ocolească soluția se vor hrăni cu paraziții morți, iar astfel își vor găsi și ei sfârșitul.

 
Capcanele pentru gândaci - Cele mai comune capcane pentru gândaci sunt cele cu lipici, când practic paraziții rămân blocați, nu se mai pot mișca și, într-un final, mor. Totuși, această tehnică nu îi împiedică pe cei care scapă să nu se mai înmulțească.

Acidul boric - Acidul boric se poate lua de la farmacie, dar trebuie să fie aplicat frecvent deoarece acționează pe termen scurt.

Detergent de vase - Dacă amestecați soluție de vase cu apă și pulverizați pe gândaci, aceștia se vor sufoca, deoarece respiră prin piele.

Ulei de lavandă - Pe lângă faptul că miroase foarte bine, uleiul esențial de lavandă este foarte bun pentru exterminarea gândacilor. Se îmbibă vată cu ulei de lavandă și se lasă în locurile în care ați descoperit paraziții.

Frunze de dafin - Gândacii nu suportă mirosul frunzelor de dafin, astfel că, deși nu vor muri, vor pleca de bună voie și nesiliți de nimeni. Exact la fel funcționează și oțetul alb.

Zahăr amestecat cu bicarbonat de sodiu - Se amestecă zahăr cu bicarbonat de sodiu, în cantități egale, iar apoi se pune soluția în locurile în care apar gândacii. Tentați de zahăr, o vor mânca, dar bicarbonatul de sodiu îi va extermina.

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: