Politică

Cupă: România își închide minele și importă cărbune

Recentul accident naval din Marea Neagră, în urma căruia o navă plină cu cărbune rusesc s-a scufundat, scoate la iveală o altă dramă, de această dată a economiei românești, susține fostul parlamentar Ion Cupă.

“România își închide minele de cărbune, iar minerii din Valea Jiului sunt umiliți, în timp ce România cumpără cărbune din Rusia și energie electrică de la state din afara UE. România nu pare nici să se opună condițiilor aberante din Green Deal și nici să își apere propriul interes, abordând partea benefică a programului Green Deal, susținându-și sectorul termoenergetic. Statul român alunecă inevitabil către o dependență nefirească de gazul și cărbunele rusesc”, susține Cupă.

În condițiile în care peste 20% din energia pe care țara o consumă este produsă din arderea cărbunelui în termocentralele pe care statul le mai are în Gorj și în județul Hunedoara, statul român importă zilnic până la 10% din energia pe care o consumă în fiecare zi.

“România importă energie din Ucraina și Serbia, state care nu fac parte din UE. Asta în condițiile în care și ele produc energie tot pe cărbune. Guvernul acceptă, în schimb, fără să negocieze, toate condițiile impuse de Europa prin acest Green Deal. Ca politician cu experiență, îl întreb la modul cel mai sincer pe ministrul Energiei care este punctul său de vedere vizavi de această situație tragică în care a ajuns economia românească și de modul de abordare ineficient și păgubos în care România își pierde independența energetică, fără ca nimeni să ia vreo măsură reparatorie”, a mai spus Ion Cupă.

Vizualizări: 2,810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: