Justiție

Deținut atacat în timp ce voia să prevină un furt

Întâmplare neobișnuită în București. Un bărbat a fost tăiat într-un tramvai, după ce a încercat să atragă atenţia asupra faptului că un alt bărbat intenţiona să fure telefonul unei doamne. Culmea este că cel care a vrut să prevină furtul era un deținut din Penitenciarul Bucureşti Rahova, care primise o zi liberă.

"În jurul orelor 10,40 (miercuri - n.r.), în timp ce se deplasa către domiciliul declarat, în mijlocul de transport public (tramvaiul 32), a observat o persoană de sex masculin care încerca să sustragă un telefon mobil din geanta unei doamne aflate în imediata apropiere. Persoana privată de libertate i-a atras atenţia victimei, precum şi bărbatului care urma probabil să comită o infracţiune, acesta din urmă devenind agresiv, l-a lovit cu un obiect contondent şi ascuţit şi i-a provocat o plagă tăiată la nivelul capului şi urechii stângi. Călătorii au apelat Serviciul unic de urgenţă, iar la faţa locului s-a prezentat un echipaj de poliţie al Secţiei 18. Deţinutul (...) a fost preluat de către escorta penitenciarului, urmând a fi prezentat pentru investigaţii medicale de specialitate", informează Penitenciarul Rahova, prin intermediul unui comunicat.

Cazul a fost preluat de către Secţia 18 Poliţie, urmând a se efectua cercetările specifice. "Administraţia penitenciarului urmăreşte evoluţia stării de sănătate, persoana condamnată fiind internată într-un spital din reţeaua Ministerului Sănătăţii. De asemenea, mulţumim public persoanei în cauză care, prin conduita sa, a manifestat simţ civic, responsabilitate şi o atitudine activă împotriva unor acţiuni antisociale", precizează sursa citată.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: