Eveniment

Doi cumnați au murit într-un incendiu

Doi cumnați din județul Buzău, de 54, respectiv 70 de ani, au murit joi seară, după ce casa în care se aflau a luat foc. Vecinii au încercat să-i salveze pe cei doi bărbați, dar n-au reușit să răzbată până la ei, din cauza flăcărilor puternice.

Ambele victime au fost găsite fără suflare. Dubla tragedie s-a petrecut în comuna Stâlpu, unde locuia bărbatul de 54 de ani, grav bolnav. Omul era vizitat periodic de cumnatul său, în vârstă de 70 de ani, așa cum s-a întâmplat și joi seară. O vecină a vorbit cu cei doi cu câteva minute înainte să izbucnească incendiul.

Vecină: „Doar am stat de vorbă și am plecat acasă și ei au rămas în casă”.

Localnicii spun că inițial s-a auzit un zgomot puternic, apoi casa a fost cuprinsă de flăcări.

Nicolae Catargiu, localnic: „Am căutat să îi scoatem, dar nu am putut să intervenim din cauza flăcărilor mari, după care pompierii au intrat în acțiune”.

Stelian Gioabă, primar Stâlpu: „Cei doi nu au mai avut nicio șansă, unul dintre ei din câte am înțeles de la pompieri l-au găsit undeva aproape de ușă, cred că încercat să se salveze”.

Pompierii au reușit să stingă focul după două ore de eforturi. În casă, militarii au găsit și o butelie, care era intactă.

Ionuț Cășaru, ISU Buzău: „Incendiul se manifesta generalizat la o locuință pe o suprafață de aproximativ 150 mp cu posibilitate de propagare la încă o locuință aflată în apropiere”.

Pompierii fac acum investigații pentru a lămuri de la ce a pornit totul.

 

 

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: